Az ösvény a lombok felett még a zergéket is elvarázsolja!

Az ösvény a lombok felett még a zergéket is elvarázsolja!
21. november 2017 BAJAN Wordpress

Mindenki erről beszél, mindenhol erről írnak. Az ösvény a fák tetején már a megnyitása után tömegeket vonzott a Bachleda-völgybe. Persze nem a szurdokba, de egyediségével mégis mindenkit levesz a lábáról. Mi is hozzá tudunk tenni ehhez pár dolgot, ezért a következő sorok éppen erről az ösvényről szólnak.

12 ezer látogató egy hétvége alatt!

Rengeteg ember tolongott már a nyitás előtt pár órával, hogy ezt a ritkaságot megtekinthesse. Szlovák, cseh és lengyel családok jöttek, ami az egész hétvégén több mint 12 ezer embert jelentett. A Bachleda-völgybe tartó autók százai közlekedési káoszt okoztak. Persze a parkolókban sem volt ennyi hely. Hogy ez mit is jelent? Hát azt, hogy a 4,3 millió eurós beruházás megéri az árát!

A kilátáson kívül miért éri meg?

Igen, a legfontosabb dolog mégiscsak a gyönyörű kilátás, hiszen kedvező időjárási feltételek mellett látható innen a Lengyel-Tátra, a Lomnici-csúcs és a pieninek leghíresebb csúcsa, a Korona-hegy is.  A séta több mint egy órás, így a kilátás már egy idő után valakinek talán nem is olyan érdekes. Dehát kartávolságban vannak azoknak a fáknak a lombkoronái, melyek többsége tőlünk is idősebb, így a régmúlt energiája árad belőlük. És ha valaki szeret új dolgokat megtanulni, annak a három megállónál található információs táblák szolgálnak rengeteg új tudnivalóval.

Figyelem! Az ösvény környéke is rengeteg új élményt kínál. Programokat az egész családnak, lehetőséget érdekes kirándulásra, turisztikára. Így ha a gyalogtúra extrém magasságokban nem Önnek való, akkor a Bachledka üdülőközpont attrakciói közül válogathat, legyen az sport, pihenés vagy más szórakozás minden korosztálynak.

Egy kőhajításnyira

Kik mások, mint a gorálok fogadhatnák a helyszínen a lelkes turistákat. Hogy konkrétabbak legyünk, tényleg két, hagyományos népviseletbe öltözött hetven év körüli, életrevaló néni fogadta a látogatókat a toronyban. Ezen nincs mit csodálkozni, a fák közötti eldugott ösvényeken sétáló, a természet közeli emberek megtestesítői a gorálok.

Az ösvény a fák koronája felett, melyet már több turista meglátogatott, több mint 1 km hosszú, és 24 m magasan van a lombkorona felett. Ha valakinek még ez sem lenne elég, a járda spirálszerűen felkanyarog a 32 m magasan található toronyba. Ennek az építéséhez több mint 1000 m3 fát használtak fel, ha deszkáiból utat építenénk, az Zárból egészen Késmárkig elérne. De most már nem szaporítjuk tovább a szót, nem írunk már többet arról, mi mindent talál még az ösvény környékén, hogy mennyi a belépő, mi az, amire figyelni kell…hiszen mindez megtalálható a chodnikkorunamistromov.sk. weboldalon.

Önnek talán a legfontosabb az, hogyan találja mega z ösvényt. Eljuthat ide felvonóval a Bachleda-völgyből, esetleg gyalogtúrával a Bachleda-völgyből, a Tavastól (Jazersko) vagy Malá Franková településről. Bár a címben azt írtuk, hogy az ösvényen még akár zergék is lehetnek, azért még sincs ez teljesen így, hiszen még a kutyusok sem jöhetnek fel ide. Mi inkább a Kamzík Resort lakóira gondoltunk, hiszen a „kamzík“ szó annyit jelent, „zerge“. ☺ Tőlünk a járda csak 6 kilométerre, tehát autóval 10 percnyire található. Na de most már elég volt abból, hogy csak a gyönyörű képeket és videókat nézi erről az ösvényről, tervezze meg mihamarabb a kirándulást! Élményekben biztosan nem lesz hiány!

forrás: chodnikkorunamistromov.sk, noizz.sk, tvnoviny.sk
képek: chodnikkorunamistromov.sk, bachledka.sk